No marxis a Australia, amic.

El meu millor amic; bé, millor dit, la dona del meu millor amic, els seus fills i el meu millor amic, marxaran a Sevilla o Madrid per culpa de la independència. No és que es sentin totalment espanyols, son “Catalans però espanyols”, i segons ella, espanya es un país d’oportunitats en el cas de que Catalunya es constitueixi com a república. (independent i tal i tal)

Marxaran de seguida. De fet segons ella, sempre haurien marxat lluny si hi hagués hagut la oportunitat: Madrid, Sevilla, Brisbane. Brisbane cau a australià…però sembla que tan hi fa, no es pot viure en una Catalunya independent, fora de Europa, amb el Mas o qualsevol altre de president, perquè estarem a punt del col·lapse.

Quan parlo de Islàndia, Suïssa, Noruega etc…em diu que sempre ens comparem amb Suïssa, i quan li dic que Anglaterra també vol sortir de Europa, em diu que en Mas es un corrupte. Li dic que això no ho tenim clar, que el corrupte es en Pujol, però que tampoc hi veig molta relació amb Anglaterra i Europa. Em demana l’aigua, i em diu que la carn esta molt bona. Es d’en Tete, dels blocs, “aprofita! –li dic” quan arribi el racionament, ja no la podrem tastar.

Soc un anti-sistema de la CUP, els votes diu!!!! Si els voto. Com pot ser, tu votant la CUP…

Provo de no donar gaires explicacions, es un tema relacionat amb l’Actitud. Jo tinc un amic que ha passat per tots els colors, potser l’única cosa que no ha canviat és el seu millor amic. El vaig conèixer que era no sé ben bé què, es va treure un Carnet del P.P. i després va fins i tot votar el Mas, o CIU. Ara no sé ben bé què vota, però la seva dona, vota Ciutadans. Ho trobo bé: estèticament el taronja és bonic, políticament es curiós, qui son? Neo-lliberals? Neo-feixistes? Neo-neo? Neo me atrevit a votar al PP i et voto a tu? El problema en si no és votar al P.P. a la C.U.P. o a C’s ; el problema és el criteri. Recordo que el millor professor de matemàtiques que vaig tenir es deia Burrell, era a la Sedeta. Recordo que ens deia amb el seu ull estràbic que el problema no era la solució sinó com el plantejàvem. Era un home savi, almenys en la part que em va tocar.

Avui m’escoltava la dona del meu amic, i provava d’entendre el perquè havia de marxar a Andalusia o Madrid en el cas que ens independitzéssim. O Brisbane?

Realment jo, borni com soc, no veig espanya amb o sense el principat com un país d’oportunitats. De fet fins i tot Catalunya sola em sembla més atractiva. Si marxés a Brisbane hagués aprofitat abans per aprendre anglès, preparar-me, i fins i tot, enlloc d’omplir-me la boca amb el “yo soy espanyola” hauria aprofitat el temps per invertir en un pis a Avila o Soria, enlloc de anar a viure de compra al Vallès.

Jo ho tinc molt clar! (m’ha dit) i m’ha fet pensar al que em deia l’Orbaiz, (un ex cap meu, molt Navarro ell) que em deia: cuando lo tengas claro Jordi, te vas a dormir y a ver mañana.

Jo ho trobo molt bé que marxin, o marxessin, a Sevilla o Madrid o Brisbane. Espero que m’enviïn un pernil, o un cocido, o un canguro, però realment m’hagués agradat més tenir una resposta més cerebral i menys uterina; o simplement un pla més elaborat.

Quan li preguntava al meu amic, si ell, també anava a Madrid, m’ha dit: home! A Madrid Madrid no…jo soc més rural. Espero que no m’envií un cangur. Encara que jo me l’estimaré moltíssim, com sempre.

Jo soc espanyola saps! (m’ha dit) jo li he preguntat si li agradava la carn feta o poc feta. Saignant era massa. (internacional).

A mi la dona del meu millor amic m’agrada. Em posa més l’Arrimadas, però no tant per votar-la, i els condons amb gust de taronja son la bomba, però no tant.

Brisbane, és la capital de l’estat que Queensland, Australia, descoberta (per un espanyol per cert, o Portuguès al servei de España), diga-li per  Quirós o Vaez de Torres, depend del dia. Tot queda a casa. He de continuar parlant amb ella, segur que en trec l’entrellat.

Night_skyline_of_Brisbane,_Queensland,_Australia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s