La teva darrera carta 18….

on

Sonava música francesa de fons, ella estava al sofà de la sala, es tapava amb gran jersey de llana que corria de fa temps per el pis. Per por a ser descoberta, encara que ningú espiava aquell mon, encara, havia encès dues espelmes llargues i vermelles que havia trobat a la vitrina del menjador. Ell continuava arraulit arran de la finestra de la galeria, plorava. Havia decidit deixar-lo allà. Era fort, i va pensar que com el seu pare, aquell home, aquell nen, també li calia retrobar altre cop el senderi després d’haver-lo vist amb la pistola a la templa.

Poc a poc va començar a moure’s. Es va aixecar, va passar a prop, i li va donar les gràcies. Va sentir la dutxa i una lleugera fragància a sabó es va escampar per el pis. Es va aixecar i va anar cap al bany. El vapor ho cobria tot, i aquell espai es tornava imprecís. Va seure a la cadira blanca que hi havia al costat de la dutxa. No veia res.

-perque ho has fet?

-què hi fas aquí?

-digues, perquè?

-em sento atrapat.

-el meu pare també s’hi sent i no ha fa això

-el teu pare és metge

-el meu pare esta morint de càncer a la sisena planta del hospital.

-Lita ho sento.

Quatre llàgrimes s’escolaven per la seva cara.

S’havia ell també assegut a la dutxa, l’aigua li plovia a sobre l’esquena. Aquella dutxa, inmensa tenia un banc de fusta integrat com a banc; es parlaven, però no es veien.

-jo pensava que era metge.

-ja ho has dit.

-saps aquella sensació de viure al límit Lita?

-si

-Doncs és el que em passa. Li he reventat la cara a un tal Lolo, crec que tu hi eres, i no m’has preguntat perquè ho vaig fer. Treballo a mitjes per un clan de gitanos que buiden cases, a casa m’odien, bé de fet no crec en aquest concepte que es diu casa. De tant en tant ajudo als de les timbes. Saps que hi ha timbes a barcelona on corren putes coca i pasta a ritmes desenfrenats?

-què és coca?

-Rès deixa.ho

el vapor de l’aigua calenta la feia suar i va decidir treure’s la camisa blanca, que començava a enganxar-se-li al cos.

-el meu pare s’esta morint, em va prometre que faríem la volta al mon junts, amb una moto que tenim al garatge, és l’única persona d’aquest mon que m’importava. Ara passo gana ningú té diners i el meu pare que els guanyava, esta ara a un llit passant de quimio a quimio, no em vull vendre la moto. La meva avia de tant en tant em deixa menjar a la nevera, i ma mare és una puta que va deixar al meu pare tirat. La gent de l’insti es pensen que soc una puta que em follo el primer que em trobo. No he fet mai l’amor amb ningú.

-m’he fet amb una pistola perquè crec que algu vol matar-me, i m’he de protegit, et faria l’amor, però no vull que el teu nou novio sigui un mort.

-no tinc ganes de fer l’amor amb tu, per ara, ni ets el meu novio.

De cop es va escoltar un riure darrera la parte de la dutxa.

-Perdona, però tu ets així de gilipolles sempre o podem deixar-nos de a veure qui la té més llarga i parlar com dos persones normals?

Es va treure la resta de la roba i va entrar a la dutxa. Ell tenia els ulls tancats, sentat al banc, deixava que l’aigua s’escolés per el seu cos. Ella va seure al seu costat, sense tocar-lo, sense fer soroll. Les seves pells estaven a millimetres de distancia, però a kilòmetres una de l’altre.

Sense obrir els ulls ell va murmurar pensant que ningú el sentia. –saps que podria estimar-te o que ja t’estimo.

El seu cor es va aturar. No podia evitar sentir amor per ell.

Altre cop, tota nua es va girar cap a ell, de cop es va asustar per en veure que era ella, els seus llavis es van besar altre cop. Ell va allargar la mà, però de cop ella, amb la ma estesa, li va clavar una bufetada. Li rajava sang del nas mentres ella sortia de la dutxa, i es vestia ràpidament. Hauria d’anar altre cop al metge a aquest pas.

De cop una ma li va allargar un mocador de paper.

-jo també puc estimar-te però poc a poc.

images-4

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s